GRNIBB5
GRNIBB5 is een eenvoudig, maar zeer verslavend spelletje, dat soms oneindig lang door kan gaan.
HOE SPEELT U GRNIBB5?
Het doel van het spel is om punten te scoren door vijf of meer cirkels van dezelfde kleur op een rij (horizontaal, verticaal of diagonaal) te plaatsen. Deze cirkels worden dan verwijderd van het speelveld.Als u GRNIBB5 opstart ziet u een veld van 9 bij 9 vakken. Daarop zijn 5 vakken gevuld met een cirkel of een GRNIBB. Om een cirkel of GRNIBB te verplaatsen tikt u er op. Deze gaat dan knipperen. Vervolgens tikt u op het vak waar u de cirkel of GRNIBB naar toe wilt verplaatsen. Als er een pad is van de ene plek naar de andere, dan wordt de cirkel of GRNIBB verplaatst. Let op, dat een pad altijd via horizontaal of verticaal aan elkaar grenzende vakken loopt.

De GRNIBB werkt als een joker en geldt voor iedere kleur. De GRNIBB kan zelfs voor twee of meer kleuren gelden als dit in verschillende richtingen uitkomt.

Als u een cirkel of GRNIBB verplaatst heeft en er komen daardoor vijf of meer cirkels van dezelfde kleur op een rij, dan gaan deze knipperen en krijgt u punten. Als dit niet zo is, dan worden drie nieuwe cirkels geplaatst. De kleuren van de drie nieuwe cirkels worden van te voren al boven in het scherm getoond, zodat u er rekening mee kunt houden.
NIVEAUS
Het spel kent vier verschillende niveaus. Het meest eenvoudige niveau (niveau 1) is met relatief veel GRNIBB's. Het tweede niveau gaat met minder GRNIBB's, het derde niveau met nog minder en het vierde niveau is zonder GRNIBB's.

PUNTENTELLING
In niveau 1 is iedere cirkel of een GRNIBB, die wordt verwijderd 1 punt waard. In niveau 2 is iedere cirkel of een GRNIBB 2 punten waard, in niveau 3 is dit gemiddeld 2,5 punt en in niveau is dit 3 punten. Om het spel eenvoudig te houden worden er niet meer punten gegeven als de reeks langer wordt.
De hoogste score per niveau wordt bijgehouden.
VRAGEN OF OPMERKINGEN
Heeft u vragen of opmerkingen, stuur dan een mail naar info@maaiko.nl. Uw constructieve reactie wordt zeer gewaardeerd.
GOOGLE PLAY
Als u GRNIBB5 wilt installeren, dan kunt u het vinden op Google Play.

Veel plezier!

Michael Oosterhout