GRNIBB T
GRNIBB T is de 'uitgevouwen' versie van de driedimensionale (Rubiks) kubus.
HOE SPEELT U GRNIBB T?
Het spel bestaat uit een T met zes grote vierkanten, die 'zijkanten' worden genoemd. Iedere zijkant bestaat uit negen kleine vierkanten, die dezelfde kleur moeten hebben. De T symboliseert de uitgevouwen versie van een driedimensionale kubus. Dit houdt in dat u de zes zijkanten van de T moet beschouwen als de zes zijkanten van de kubus. Als u de T 'opvouwt' tot een kubus, dan zal de groene zijkant tegenover de blauwe zijkant liggen, terwijl de zwarte zijkant de blauwe zijkant zal raken.
Bedenk dat de kleur van een zijkant bepaald wordt door de kleur van het vierkant in het midden van de zijkant. Dit vierkant zal altijd op dezelfde plaats blijven staan.
De onderstaande afbeelding toont het eindresultaat van het spel.Als u een nieuw spel begint, dan worden de kleine vierkanten geschud. De onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld van een nieuw spel.Iedere zijkant kan gedraaid worden en verplaatst tegelijkertijd vierkanten op andere zijkanten. De verplaatsing van de andere vierkanten is gebaseerd op de driedimensionale kubus. Bijvoorbeeld, als u de de zijkant met het blauwe vierkant in het midden draait (zie de onderstaande afbeelding), dan zullen de vierkanten, die tegen deze zijkant aanliggen verplaatst worden. Bedenk dat de onderste vierkanten van de zijkant met het zwarte vierkant in het midden ook naast het gedraaide zijkant liggen!

BEGINNEN MET SPELEN
Begin een nieuw spel door in het menu de optie [Nieuw spel] te kiezen. De vierkanten worden verplaatst en door middel van het draaien van de zijkanten kunnen alle vierkanten teruggezet worden op hun oorspronkelijke plek.
HERSTEL DE ZIJKANTEN
U kunt ook alle vierkanten terugzetten naar hun oorspronkelijke positie door de optie [Herstel zijkanten] uit het menu te kiezen.
EEN T OPSLAAN
U kunt een T opslaan. Hierdoor kunt u enkele oplossingen uitproberen. Selecteer [Huidige T opslaan] uit het menu om de huidige T op te slaan. Als u terug wilt gaan naar een opgeslagen T, selecteer dan [Opgeslagen T openen].

U kunt maar één T tegelijk opslaan.
VRAGEN OF OPMERKINGEN
Heeft u vragen of opmerkingen, stuur dan een mail naar info@maaiko.nl. Uw constructieve reactie wordt zeer gewaardeerd.
GOOGLE PLAY
Als u GRNIBB T wilt installeren, dan kunt u het vinden op Google Play.

Veel plezier!

Michael Oosterhout